Tájékoztató a Karakán Klub által kiírt pályázat részleteiről.

Csak kidolgozott, azaz összesítő pályázati lappal együtt leadott pályázatokat fogadunk el!

„Év fiatal kutyája”

A nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, valamint az eredmények között min. 2 HPJ cím.

„Év növendék kutyája”

A nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, valamint az eredmények között min. 2 CAC cím.

„Év kutyája”

A nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, és a Karakán Klub által szervezett/jóváhagyott tenyészszemle bírálati lap – min. tenyészthető minősítéssel -, valamint az eredmények között min. 2 CAC cím.

„Év veterán kutyája”

A nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, valamint az eredmények között min. 2 CAC cím. Tenyészszemle eredmény nem szükséges.

„Év tenyésztője” pályázat feltételei

A pályázaton részt venni csak saját tenyésztésű – saját vagy idegen tulajdonban lévő – kutyákkal lehet. A nevezésnél minimum 5, maximum 10 kutya eredményeit lehet figyelembe venni.
Nevezni csak olyan kutyával lehet, mely a klubkiállításon vagy főtenyészszemlén az adott évben részt vett, és ott minimum kitűnő (bébi és kölyök osztályban minimum ígéretes), illetve tenyészthető minősítést ért el.

A pályázatok általános feltételei:

Benyújtandó:

 • minimum 3 kiállítás és a klubkiállítás és/vagy a spec. CAC (összesen min. 4),
 • maximum 4 CACIB, 4 CAC és a klubkiállítás és/vagy a spec. CAC (összesen max. 10) eredménye.

CAC kiállítás eredmény helyett CACIB-on elért eredmény is küldhető, mely a CAC ponttáblázat szerint értékelendő.

Valamennyi kiállítási eredményt csak akkor tudjuk figyelembe venni, ha az legalább kitűnő minősítésű, kivéve a klubkiállítás eredményét bébi illetve kölyök osztályban, itt legalább ígéretes minősítést kell elérnie a kutyának.

A kitöltött pályázati nevezési lap mellé, a bírálati lapokat és eredménykártyákat fénymásolatban kérjük, a törzskönyv mindkét oldalának másolatával.

Nevezni csak saját tulajdonban lévő kutyával lehet.

Mellékelni lehet a két éves koron túli DP eredményt.

„Év munkakutyája” pályázat feltételei

A nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on való részvétel, az elért eredménytől függetlenül. Nevezni csak saját tulajdonban lévő kutyával lehet. A kitöltött pályázati nevezési lap mellé, a bírálati lapot és eredménykártyát, valamint a munkaeredmény igazolását fénymásolatban kérjük, a törzskönyv mindkét oldalának másolatával. Mellékelni lehet a két éves koron túli DP eredményt.

Nevezni csak a munkaeredmény megszerzésének évében lehet!

FONTOS!

 1. Pályázatok beadási határideje adott pályázati év december 20-a
 2. Valamennyi pályázaton csak egyesületi tagjaink vehetnek részt!
 3. Csak a minden tekintetben hiánytalan és határidőig feladott pályázatokat tudjuk érdemben figyelembe venni!
 4. Mind az „Év kutyája”, mind az „Év tenyésztője” pályázatnál klubkiállításon, a Karakán Egyesület által szervezett kiállítást értjük!
 5. A klubkiállítás és a spec. CAC kiállítás eredményét a nevezési osztálytól függetlenül elfogadjuk, pont csak a kiállítási és a pályázati nevezési osztály egyezése esetén adható.
 6. Csak a 2 éves koron túli DP eredmény fogadható el.
 7. Külföldi fajta-szervezet által rendezett klubkiállítás eredményét is a klubkiállításra vonatkozó ponttáblázat alapján számoljuk.
 8. Egy kutya két pályázaton is nevezhető, ha mindkét kiírás feltételeinek megfelel!
 9. Minden osztályban az első három helyezettet díjazzuk!

A pályázatok értékelése és a díjak átadása a Klubvacsorán történik!

A pályázatokhoz az űrlap letöltető itt!

Megváltozott a pályázatok díjazása

2016-tól az „Év kutyája” pályázaton győztes kutyák tulajdonosait és az „Év tenyésztője” kiírás győztesét az erkölcsi elismerésen, a serlegen és az oklevélen túl kedvezményekkel is szeretnénk jutalmazni. 

 •  Az „Év kutyája” kiírás minden osztályában, minden fajta kan és szuka győztes kutya tulajdonosa a soron következő klubkiállításon egy kutya nevezési díjából 50% nevezési díjkedvezményt kap.
 • Az „Év kutyája” kiírásban minden fajta abszolút győztes kutya tulajdonosa a soron következő klubkiállításon egy kutya nevezési díjából 100% nevezési díjkedvezményt kap.
 • Az „Év tenyésztője” kiírás győztese a következő évi klubkiállításon és a speciál kiállításon egy kutya nevezési díjából 100% nevezési díjkedvezményt kap.

A kedvezmény bármely kutyára érvényesíthető (nem szükséges a győztes kutyát nevezni).

(forrás: Karakán Klub)